diumenge, 16 de març del 2008

3 i prou?

Disculpes de nou per no donar més senyals de vida... continuem sense internet i jo ja no confio en veure a cap tècnic per casa, aquí va tot així: sigá sigá... (poc a poc)

Em tingut vagues i manifestacions, gairebé com cada cert temps. Ara mateix la vaga que més ens preocupa es la de la basura, es van passar una setmana sense recollir-la... i encara no s'ha solucionat el problema, de quant en quan es veu algun camionet, però els carrers continuen col·lapsats de merda...si no és veu no es pot imaginar com està la ciutat, fa un moment he baixat al periptero (kiosc) i les brafades que venien dels contenidors eren guapetes... Hi ha carrers pels que no és pot ni passar!!

Dimarts varem tindre vaga de metro i dimecres la més grossa, no metro, no bus, ni tramvia, ni troleibusos, ni trens ni tendes obertes ni facultat ni res de res...

Ahir tampoc teníem metro i ens van comentar que ara comencen les vagues de llum, quan els apareix deixen els barris que millor els ve sense... quina serà la pròxima?

Per altra banda, del terratrèmol ja no en sabem res més, el país està en avís però això és qüestió de temps, pareix que la gent està més tranquil·la.

I ara a lo que anava:

Setmanes desapareguda, però no en va, a finals de febrer vam fer una escapada al Peloponès, ja fa dies que penso en penjar les fotos però en tinc tantes que em fa molta mandra seleccionar-les, ja arribarà! Sols dir que va ser una experiència única.

De moment, us conto un poc aquests últims dies.

El dia 6 de març va vindre Jose, des de València, amb ell ja son 3 les visites que he tingut fins ara i crec que la última (a no ser que algú se'm presto per sorpresa, que tampoc estaria mal la visita d'algun familiar poques vergonyes!).

Durant tota la setmana vam visitar l'Acròpolis, el mont Filoppapos, el Licavittos, vam veure el canvi de guàrdia, els jardins nacionals, l'estadi olímpic (al qual em vaig colar incitada per una xiqueta que no deixava d'entrar i eixir i una veu que no se d'on venia...)


També varem passar per l'Olympeion, i ens varem recórrer gairebé tota la costa del Pireo que no es poca...

Vam decidir fer una escapada a Delphi, lloc declarat Patrimoni de la Humanitat per la Unesco.
Segons la mitologia grega, era el centre del mon, Zeus va amollar dues àligues des de dos punts oposats de la Terra i va ser a Delfos on es van trobar.
Allí va ser on es va originar el famós oracle. Vam veure tot el recinte arqueològic on el més destacat és el temple d'Apolo (del qual queda ben poc), també hi és l'estadi millor conservat de tota Grècia i per suposat el santuari d'Atenea (Tholos), temple circular del segle IV ans de Crist, que per cert, de tots els que he vist per a mi és el mes guapet.

Per suposat al museu hi es el Auriga de Delfos, al qual vaig retratar per tots els cantons possibles.

L'endemà teníem pensat anar a Poros, la cosa no va eixir gaire bé, vaga generalitzada, va ser impossible arribar al port... un altre dia serà.

Aquest cap de setmana s'allargue ja que el dimarts es celebra el dia de d'independència de país (per suposat contra els turcs) així que tenim dos dies de regal. Ja uns contaré si faig cap a algun lloc.

Mil besots!!!